De natuur geeft ons kruiden om mee te werken. Duurzaamheid staat daarom hoog in het vaandel bij STOP Spices. Ontdek hoe we bijdragen aan een duurzamer productie- en transportproces en hoe we resoluut hebben besloten om samen te werken met partners die onze doelstellingen en visie delen.
Small Holders

Respect voor onze planeet

 

We hebben maar één planeet. Reden te meer om er goed voor te zorgen. Wij dragen zelf ons steentje bij op drie manieren:

  1. Door het optimaliseren van het energieverbruik binnen het bedrijf
  2. Door het reduceren van ons verpakkingsmateriaal, zowel in gewicht als volume
  3. Door het beperken van onze CO2-uitstoot. Dat doen we door het optimaliseren van onze leveringen aan de detailhandel.

Respect voor de mens

 

Ook mensen liggen ons nauw aan het hart. Om onze solidariteit te tonen, hebben we met Exchange en Satemwa in 2018 een partnership aangegaan “Tea for three”. We stellen onze expertise rond certificering en implementatie van ons zelf ontworpen kwaliteitssysteem ter beschikking. Zo bieden we mensen uit het Zuiden mee de kansen op ontwikkeling waar ze recht op hebben.
Daarnaast tonen we onze solidariteit aan de gemeenschap al jaren dankzij onze betrokkenheid bij de lokale activiteiten van Vredeseilanden.

 

Respect voor onze grondstoffen

 

Wij kiezen bewust voor producenten met sterke duurzaamheidspraktijken. Zij zijn een goede aanvulling op onze eigen initiatieven om verpakkingsmateriaal drastisch in te perken en hebben een positieve invloed op lokale gemeenschappen en ecosystemen.

plantingladies2