STOP Spices ambieert niet om de grootste kruidenproducent ter wereld te worden, of om prominent in de schijnwerpers te staan. Wij helpen onze klanten achter de schermen om samen unieke, verrassende en immer innovatieve smaken en producten te creëren, die onze klanten helpen groeien.
Ons bedrijf staat garant voor een persoonlijke aanpak, uitmuntende kwaliteit, gedegen vakkennis en een flexibel productieproces. De combinatie van deze elementen is, kortom, onze sleutel tot succes.

Onze mijlpalen:

1954

Het bedrijf wordt opgericht door Viktor Van Nieuwenhove, een Brakelse slagerszoon. Als leraar in de slagerijschool creëert hij zelf kruidenmengelingen van een uitgebreide waaier aan zelfgemalen variëteiten. Hij verkoopt zijn creaties aan slagers in de buurt. In die tijd wordt nog vaak sulfiet gebruikt in kruidenmixen, een eerder schadelijk product. Viktor gaat zelf op onderzoek uit en produceert kruiden met een veel lager sulfietgehalte.

1980

Willem Van Damme neemt de firma over. De afzetmarkt is niet langer beperkt tot Brakel en omstreken maar strekt zich uit over heel Vlaanderen en een deel van Wallonië. STOP Spices heeft inmiddels ook enkele bedrijven overgenomen.

1990

STOP Spices centraliseert al haar vestigingen in een pand in de industriezone van Dendermonde. Na de verhuis volgen nog verschillende overnames.

2001

De R&D afdeling van STOP Spices ontwikkelt het TTS systeem om kruiden, specerijen en gedroogde groenten thermisch te behandelen, wat de kwaliteit erg ten goede komt.

2004

De productie en opslag worden met 1200m² uitgebreid.

2005

Het bedrijf behaalt het BRC certificaat Higher Level.

2014

STOP Spices blaast 60 kaarsjes uit! Dankzij haar trouwe klanten, personeel en leveranciers groeide het bedrijf uit tot een dynamische onderneming met een innovatieve R&D afdeling.

2018

Opstart van een duurzaamheidspartnership met Exchange en Satemwa in Malawi “Tea for three”

Tien redenen om voor STOP Spices te kiezen:

 1. Gecertificeerd BRC AA grade sinds 2005
 2. Flexibiliteit in productievolume
 3. Een persoonlijk aanspreekpunt
 4. Receptontwikkeling door eigen R&D afdeling
 5. Gedegen kennis in smaak en smaakprofielen
 6. Behoud van kwaliteit en smaak dankzij TTS
 7. Van eerste test tot productie in zeven dagen
 8. Volledige gegarandeerde traceerbaarheid
 9. Transparante prijscalculatie
 10. Afnamehoeveelheden vanaf 25 kg
 • Vraag onze brochure aan via dit formulier


  Een handig overzicht van al onze producten en diensten? Die vindt u in onze compact brochure. Vul hier uw bedrijfsgegevens in om een exemplaar in uw mailbox te krijgen.

Close