Thermisch behandelde kruiden

TTS (Thermal Treaded Spices) behandeling van kruiden en specerijen is gebaseerd op het principe LTLT (Low Temperature Long Time) in een gesloten systeem met lage overdruk.

Temperatuur en behandelingstijd varieert naargelang de herkomst van het product (tropisch en gematigd klimaat) en de oorspronkelijke besmetting. Het gesloten systeem met lage overdruk voorkomt verdamping en smaakverlies. Her-contaminatie in de oorspronkelijke verpakking is bij normaal gebruik uitgesloten.

TTS producten

We onderscheiden 4 product groepen:

  • specerijen
  • kruiden
  • gedroogde groenten
  • kruidenmixen met zout

Wij behandelen zowel gemalen als hele kruiden en specerijen.

TTS effecten

  • Door de TTS behandeling is het kiemgetal van het behandelde product aanzienlijk gedaald.De door Stop ontwikkelde behandeling resulteert in TTS producten van extreem hoge en constante kwaliteit en geeft de mogelijkheid om gemixte kruiden per batch te behandelen.Onze TTS onderscheidt zich hierdoor van alle andere bestaande processen.